כיום, כל הבניינים המשותפים החדשים נבנים עם מעלית. בעבר, רוב הבניינים נבנו ללא מעלית ולכן דיירים רבים המתגוררים בבתים קיימים משותפים מעוניינים לשלב מעלית בביתם וזאת מטעמי נוחות וכתוצאה מהעובדה שהוספת מעלית לבית קיים מעלה את ערכו.
הפיר נבנה טרם התקנת המעלית ובנייתו נמשכת לרוב מספר שבועות. נכון להיום יש אפשרות לבחור פיר בנוי או פיר מתכת. הפיר הבנוי עשוי מבלוקים המוקפים בחגורות בטון. יצירת פיר זה מחייבת בדרך כלל חיתוך של המדרגות כדי לאפשר סימטריה של הפיר. פיר מתכת בנוי מפרופילים של פלדה. רוב האנשים מעדיפים שילוב מעלית עם פיר מתכת וזאת משום שבנייתו של פיר זה קצר יותר מפיר בנוי, העבודה נקייה יותר וניתן לכסות אותו בכל מיני סוגי חומרים כמו למשל זכוכית.
ניתן לבחור במעלית פנימית באם קיים מספיק חלל פנוי בחדר המדרגות או מעלית חיצונית. המעליות הנפוצות הן מעליות חשמליות ומעליות הידראוליות. רוב האנשים מעדיפים מעלית הידראולית משום שלא צריך לבנות חדר על הגג למטרת התקנת מעלית חשמלית, העמסה מינימאלית על המבנה בו מתקינים את המעלית, היא שקטה, אמינה, הנוסע יכול לחלץ את עצמו מהמעלית במקרה של הפסקת חשמל.
השלב הסופי וזאת לאחר ייעוץ מטעם המומחה של אותה חברת מעליות בה בחרתם הוא הרכבתה של המעלית. כאן המומחים של החברה יחפרו ויצקו את הבור של המעלית. יבנו את פיר המעלית. יתקינו את הבוכנה הנדרשת, יתקינו את הדלתות של הפיר בכל קומה של הבניין, יתקינו את תא המעלית, את לוח הפיקוד ואת המערכת שאחראית על כל החשמל. יפעילו את המעלית ויבצעו ביקורת. יזמנו בודק מוסמך מטעם מוכן התקנים על מנת שיאשר וידביק בה מדבקה עם מועד הבדיקה הנוכחית ומועד הבדיקה העתידית וכן יספק תעודה המעידה על תקינותה של המעלית שהותקנה. יאפשרו לדיירים להשתמש בה ויספקו להם את תעודת האחריות (בדרך כלל לשנה) ושירות.